Što očekivati od estetskog zahvata

Ako razmišljate o estetskim operacijama, na našim ćete web stranicama naći osnovne informacije o tim zahvatima. U kojim slučajevima mogu pomoći, kako se izvode i koje rezultate možete očekivati. No, ne možemo vam odgovoriti na sva vaša pitanja. Mnoga ovise o samom pacijentu i kirurgu koji će obaviti estetsku operaciju. Stoga o svemu što vam ostane nerazumljivo ili nejasno- nazovite i dogovorite konzultacije s našim kirurgom. Također ćete naći i što trebate znati prije operacije, kakva je priprema potrebna za pojedine zahvate, vrste anestezija, tehnike zahvata, neposredni postoperativni tijek i upute za ponašanje u postoperativnom tijeku.

Estetski kirurg svojim znanjem i vještinom želi učiniti da budete sretniji, uspješniji i zadovoljniji svojim fizičkim izgledom. Fizički privlačnija osoba, ona koja odgovara društvenom stereotipu cjenjenija je i otvoreniji joj je put do uspjeha.
Sklonost prema privlačnom počinje već u vrtiću, i ostaje snažno izražena tijekom cijelog života. Mladost, vitkost i pravilni oblici, opće su prihvaćeni i nameću ih svi mediji. Zbog pozitivnih vrijednosti koje im drugi pridodaju na račun izgleda, privlačni ljudi imaju pozitivniju sliku o sebi i postaju sigurniji u svom predstavljanju. Pojam o tjelesnom izgledu nastaje u djetinjstvu i nastavlja se tokom sazrijevanja. Danas na fizički izgled snažno utječe raspored i ritam života. Neki aspekti fizičkog izgleda uključuju seksualnu, emocionalnu i društvenu- simboličko prihvaćanje drugih. Odluka o promjeni izgleda vrlo je delikatna i svaki pacijent bi trebao dobro razmisliti o svojim očekivanjima. Želi li poboljšati vlastiti izgled ili postići savršenstvo sa fotografije? Možda se klijentu npr. sviđa oblik nosa na fotografiji, koji bi na njegovom licu izazvao sasvim drugačiji efekt od onog koji očekuje. Prije operacije kirurg bi trebao realno procijeniti pacijenta i njegova očekivanje, te mu ukazati na realna očekivanja nakon zahvata. Iz tog se razloga vode dugo razgovori u kojem se očekivanja svode na realna i objašnjavaju moguće komplikacije za vrijeme i nakon zahvata. U razgovoru je bitno proći i što kirurg očekuje od pacijenta za vrijeme oporavka, te koje promjene bi bilo dobro uvesti kao životne navike, kako bi zadržale operacijom stečeni izgled. Ukoliko se radi o velikoj fizičkoj anomaliji koja pacijentu predstavlja veliki psihički teret, nakon operacije pacijent doživljava preporod, koji uvelike utječe na njegovo samopouzdanje. U svom najpozitivnijem smislu, estetska kirurgija nudi mogućnost pacijentima da ponovo otkriju pozitivne aspekte fizičkog izgleda i svoj izgled ponovo stave na ljestvicu privlačnosti. U poliklinici Arcadia očekuje vas tim iskusnih stručnjaka pod vodstvom našeg renomiranog dr. Bojana Ignatovskog, iza kojeg je više od tri desetljeća iskustva u estetskoj kirurgiji.