HR | EN | SI 

b_150_100_16777215_00_images_stories_cosmetics_nos-v.jpgRinoplastika je estetski, a ponekad i rekonstrukcijski kirurški zahvat radi poboljšanja ili promjene oblika nosa ili ispravljanja njegove funkcije. Brojni faktori određuju estetski izgled nosa, kao što su prednja projekcija, širina, visina, oblik vrška nosa, nosnice, kolumela, baza i usklađenost nosa s ostalim crtama lica.
Ne postoje posebne mjere, oblici ili kutovi za lijep nos, ali crte i proporcije lica se uzimaju u obzir, kao i spol, dob, osobine kože i želje pacijenta.

Neprivlačni estetski izgled nosa mogu uzrokovati nasljedni čimbenici, ranije bolesti ili povrede. Indikacije za preoblikovanje nosa uključuju preveliki ili premali nos, „grbu“ na dorzumu nosa, zakrivljenost nosa i razmak između nosnica, spušteni vrh nosa, asimetriju nosnih hrskavica, preširoke nosnice i nejednak kut između nosa i gornje usnice.

Funkcionalni poremećaji mogu se riješiti jednim estetsko-rekonstrukcijskim kirurškim zahvatom na nosu. Neki od tih poremećaja su iskrivljenost septalne hrskavice i koštanog dijela septuma, deformacije prisutne od rođenja, promjene u  području nosne valvule, koje uzrokuje otežano disanje te pomak nakon traume nosa.
Rinoplastika se može kombinirati s drugim kirurškim zahvatima poput augmentacije (povećanja) brade radi poboljšanja estetskih rezultata i drugim kozmetičkim zahvatima poput, na primjer, blefaroplastike, kirurgije uha, i augmentacije usana.

Rinoplastika kao kozmetički zahvat vrlo je tehnički i zahtijeva dugogodišnju kliničku praksu i osposobljavanja pa je vrlo važno odabrati iskusnog plastičnog kirurga, poput Dr. Bojana Ignatovskog, člana Hrvatskog društva za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju.

 

Poliklinika: Strma Ulica 16, HR - 43500 Daruvar, Hrvatska
Tel: 043 675 200     Fax: 043 675 214
Skype: poliklinika.arcadia
E-mail: poliklinika@poliklinika-arcadia.hr
Ordinacije: Daruvar - Zagreb - Varaždin

 

 

Copyright © 2014 Poliklinika Arcadia. Sva prava pridržana. Powered by GlobalStudio.