HR | EN | SI 

Starenje lica proces je koji traje cijeli život, a počinje već u 20-im godinama i progresivno napreduje tijekom života zbog fizioloških promjena kože i potkožnog tkiva. Starenje je najuočljivije na licu i vratu, na kojima osobni i okolišni čimbenici mogu ubrzati te promjene dajući stariji izgled zbog boranja i atrofije kože. Inovativne mjere i tretmani poput dermalnih filera i Botoxa namijenjeni su revitalizaciji vaše kože i izraza lica, čime se vraćaju mladenački izgled i svježina.


Tijekom procesa starenja, opće crte lica mijenjaju se od trokutastog s vrškom usmjerenim prema dolje do trapezoidnog ili pravokutnog izgleda zbog obješenosti kože i spuštanja mekog tkiva obraza prema dolje. S vremenom utjecaji sile teže i uzdužno povlačenje mišića uzrokuju opuštanje ili obješenost kože i dubljih struktura čela, obraza, očnih kapaka, nosa, brade i vrata. Rezultat su bore i nabori na licu.


Proces starenja na licu ubrzavaju:


* pušenje
* genska predispozicija
* emocionalni stres
* bolesti
* nagle promjene težine
* izlaganje ekstremnim klimatskim uvjetima, npr. jakom suncu, hladnoći ili vjetru.


Do starenja dolazi različitom brzinom od osobe do osobe. Starenje je povezano s gubitkom koštane mase, masti, kolagena i elastina, što je sve povezano s genima i okolišem.


Poliklinika: Strma Ulica 16, HR - 43500 Daruvar, Hrvatska
Tel: 043 675 200     Fax: 043 675 214
Skype: poliklinika.arcadia
E-mail: poliklinika@poliklinika-arcadia.hr
Ordinacije: Daruvar - Zagreb - Varaždin

 

 

Copyright © 2014 Poliklinika Arcadia. Sva prava pridržana. Powered by GlobalStudio.