HR | EN | SI 

Dojke su simbol ženstvenosti kroz cijelu povijest razvoja ljudske vrste. Specifične estetske preferencije mogu se mijenjati tijekom vremena i ovisno o mjestu, ali lijepo oblikovane dojke odgovarajuće punine uvijek će biti znak ljepote.


Pacijentice mogu željeti povećati dojke zbog različitih razloga, primjerice zbog osjećaja da su im dojke oduvijek bile premale, nejednake ili asimetrične, želeći ponovno postići veličinu nakon dojenja, većeg gubitka težine, abnormalnog razvoja dojki (npr. tuberozne dojke) kao i u slučajevima rekonstrukcije dojke nakon prethodnog kirurškog zahvata.


Medicinskim rječnikom, povećanje dojki naziva se augmentacijska mamoplastika, a sastoji se od kirurškog povećanja volumena dojki s pomoću implantata za dojke, koji je, uz rinoplastiku i liposkulpturu, jedan od najčešće izvođenih kirurških zahvata u kozmetičkoj kirurgiji. Posljednjih su godina implantati za dojke dobili na popularnosti, uz bolje rezultate i zadovoljstvo pacijentica zbog poboljšanih kirurških tehnika i tehnologije implantata kako bi se ostvarile pacijentičine želje.


Koristi od povećanja dojki, nakon poboljšanja oblika i veličine, bit će povezane s boljom percepcijom koju pacijentice imaju same o sebi, s poboljšanjem konture tijela, ravnotežom i proporcijom. U slučajevima asimetrije dojki i rekonstrukcijske kirurgije, pri čemu je emocionalni i psihološki faktor još važniji, pokazalo se da ovaj zahvat uvelike pomaže u očuvanju i povećanju samopoštovanja pacijentice.


U navedenim slučajevima, povećanje dojki preporučujemo pacijenticama starijima od 18 godina, kada je već postignut potpuni rast tkiva dojki i kada je pacijentica potpuno spremna surađivati tijekom zahvata i u provedbi njege nakon zahvata.

b_150_100_16777215_00_images_stories_cosmetics_brest-m.jpg

Poliklinika: Strma Ulica 16, HR - 43500 Daruvar, Hrvatska
Tel: 043 675 200     Fax: 043 675 214
Skype: poliklinika.arcadia
E-mail: poliklinika@poliklinika-arcadia.hr
Ordinacije: Daruvar - Zagreb - Varaždin

 

 

Copyright © 2014 Poliklinika Arcadia. Sva prava pridržana. Powered by GlobalStudio.