HR | EN | SI 


Ultrazvukom je moguće dijagnosticirati funkcionalne (prolazne), benigne,ali i maligne patološke promjene na maternici, jajnicima i jajovodima. Kada se detektiraju cistične tvorbe na jajnicima, miomi na maternici ili polipozne tvorbe u maternici i zadebljanja sluznice maternice , color dopplerom i 3D prikazom moguće je vrlo precizno procijeniti da li se radi o promjenama koje je moguće pratiti ili zahtijevaju neki od operativnih zahvata. Važnu ulogu ultrazvuk ima i u obradi i liječenju neplodnosti.

Opširnije...

 Rak vrata maternice jedan je od  najčešćih  zloćudnih tumora ženskog spolnog sustava. Unatoč  jednostavnoj i pouzdanoj dijagnostici u Hrvatskoj svake godine obolijeva više od 320 žena godišnje, a umre ih, na žalost oko 100.
Danas sa sigurnošću znamo da je jedan od glavnih uzročnika u nastanku raka vrata maternice, dugotrajna, kronična (neliječena) upala rodnice i vrata maternice prouzročena humanim papiloma virusom (HPV) koji se u slučaju cervikalne infekcije  prenosi spolnim putem...

Opširnije...

 Opširnije...Sterilitet (neplodnost) se dijagnosticira  u para u  kojeg niti nakon godine dana nezaštićenih spolnih odnosa ne dolazi do trudnoće.  Učestalost iznosi  oko 8-15% svih parova. Normalna plodnost iznosi oko 20% po ciklusu, ali u normalnoj populaciji zanese 60% žena unutar perioda od 6 mjeseci, 80% unutar 12 mjeseci i oko 90% unutar 18 mjeseci.
Kada započeti sa obradom para ovisi o više faktora, a najčešće o dobi pacijentice...

Opširnije...

Opširnije...U našoj ginekološkoj ordinaciji možete obaviti preglede vezane za zaštitu zdravlja žena svih dobnih skupina:

-   rutinske ginekološke preglede uključujući PAPA test  (nalaz na Vašoj adresi ili na Vaš email u roku 10-14 dana)
-   kontrolu te UZV praćenje urednih i rizičnih trudnoća ( mini anomaly scan, anomaly scan te kombinirani test iz krvi  za detekciju kromosomskih anomalija ploda)
-   UZV 3D dijagnostika malformacija maternice prije planirane trudnoće
-   dijagnostika CIN-a kolposkopijom i biopsijom cerviksa te liječenje CIN promjene (detektirane na PAPA testu)
-   obrada neplodnosti - hormonska analiza FSH,LH,AMH,prolaktin...., stimulacija jajnika klomifenom, UZV folikulometrija
-   kontracepcija - postavljanje Mirena sustava, NOVA-T sustava , oralna hormonska kontracepcija...
-   savjetovanje u svezi menopauzalnih tegoba i osteoporoze
-   mali ginekološki operativni zahvati
-   rano otkrivanje (screening) spolno prenosivih bolesti i liječenje  ( brisevi cerviksa na klamidiju,mikoplazmu,ureaplazmu i bakteriološku analizu) utorkom 8-9 h
-   tumorski markeri CA 125,CA 19-9,CEA,CA 15-3

Opširnije...

Poliklinika: Strma Ulica 16, HR - 43500 Daruvar, Hrvatska
Tel: 043 675 200     Fax: 043 675 214
Skype: poliklinika.arcadia
E-mail: poliklinika@poliklinika-arcadia.hr
Ordinacije: Daruvar - Zagreb - Varaždin

 

 

Copyright © 2014 Poliklinika Arcadia. Sva prava pridržana. Powered by GlobalStudio.