HR | EN | SI 

 

Opširnije...Kriptorhizam je jedan od najčešćih genitalnih problema kod dječaka. Ovaj pojam podrazumijeva nespušteni testis u skrotumu. Ako se ne liječi, kriptorhizam s vremenom uzrokuje štetne posljedice za testis.

Normalan razvoj testisa počinje vrlo rano u trudnoći. Ovisi o genu koji se nalazi u Y kromosomu, što za rezultat ima stvaranje testikularnog tkiva od 3.-5. tjedna trudnoće, a ovo tkivo počinje proizvoditi testosteron već u 9. mjesecu trudnoće.

Opširnije...

Opširnije...Ingvinalne (preponske) kile najčešći su kirurški poremećaj kod djece. U brojnim slučajevima ingvinalne kile primjećuju se kao povećanje volumena u ingvinalnom (preponskom) području koje se može pojaviti kod dojenčadi i starije djece. Kile obično uzrokuju nelagodu ili bol koji mogu biti stalni ili povremeni.

 

Opširnije...

Opširnije... Kožica, ili prepucij, štiti glans (glavić penisa) od urina, fekalija i drugih vrsta iritantnih agensa. Štiti i od infekcije i ozljede urinarnog otvora (meatus) te štiti osjetljivost glansa.

Kod porođaja nije uobičajeno da se prepucij može prevući preko glavića penisa zbog nepotpunog razdvajanja između slojeva kože i konkavnog oblika prepucija. Samo oko 4% novorođenčadi rođeno je s prepucijem koji se potpuno može prevući, a kod 54% vrh glansa može se otkriti vrlo blagim povlačenjem...

Opširnije...

Opširnije...Vaskularne anomalije kože kod djece i odraslih obuhvaćaju širok raspon lezija prisutnih od rođenja (poznate i kao madeži) ili one koje se razviju tijekom djetinjstva ili kasnije u životu.
Klasifikacija tih lezija nije ujednačena pa je čak i u medicinskoj literaturi moguće pronaći brojne razlike. Zbog toga možda neće svi kirurzi pedijatri upotrijebiti istu riječ za opisivanje iste lezije kože.

 

Opširnije...

Poliklinika: Strma Ulica 16, HR - 43500 Daruvar, Hrvatska
Tel: 043 675 200     Fax: 043 675 214
Skype: poliklinika.arcadia
E-mail: poliklinika@poliklinika-arcadia.hr
Ordinacije: Daruvar - Zagreb - Varaždin

 

 

Copyright © 2014 Poliklinika Arcadia. Sva prava pridržana. Powered by GlobalStudio.